logo_v1Preduzeće Galerija McMilan osnovano je u Banja Luci. 100% je u privatnom vlasništvu, i nije nastalo privatizacijom, nego je građeno od temelja kao nov, zdrav poslovni sistem.

Poslovna ideja na kojoj je firma osnovana bila je prodaja namještaja za opremanje manjih stanova. Budući da proizvodnje po mjeri u BiH u to vrijeme nije bilo dovoljno, osiguran je namještaj drugih proizvođača, pretežno iz Poljske, koji je bio po vrlo povoljnim cijenama. Tako je Galerija McMilan u kratkom vremenu dostigao veliku pokrivenost tržišta koristeći prodajne kanale većih trgovinskih lanaca.

Slijedeća faza u razvoju firme bila je vlastita proizvodnja ugradnih plakara sa kliznim vratima po mjeri i kuhinja po mjeri. Uz veliki entuzijazam cijelog tima Galerija McMilan počinje sa proizvodnjom kuhinjskog namještaja i ugradnih plakara “od zida do zida”. Od tad proizvodnja stalno raste.

Vrlo brzo Galerija McMilan počinje sa kompletnim opremanjem kako stambenih tako i poslovnih prostora.

Galerija McMilan intenzivno investira u najmodernije proizvodne kapacitete i uvodi software i internet kao osnovno sredstvo te tako postaje vodeći proizvođač u svojoj kategoriji proizvoda na zapadnom Balkanu.

Izvoz postaje sve značajnija stavka u poslovanju. U početku je izvoz organizovan putem ovlaštenih prodavaca, u Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju, a kasnije su otvorena tržišta Austrije Švicarske i Njemačke. U narednom periodu fabrika se dodatno modernizuje, da bi konačno uselila u vlastiti proizvodni i uredski prostor veličine oko 11.000 m2 u krugu bivše fabrike Incel u Banja Luci.